Sanningar, kunskap, forskning och statistik…..

Det finns många sanningar, både sådana som andra vill få oss att tro på och våra egna valda sanningar. I teorin är mycket möjligt och genom beräkningar kan vi bevisa det mesta! Vetenskap bygger på antaganden som man därefter bevisar genom olika former av beräkningar och experiment. Den som vill bevisa att något fungerar på ett visst sätt försöker därför hitta de metoder eller beräkningar som bevisar att just deras antaganden är det mest korrekta och därmed ”Sanning”. Det här gäller inom såväl träning, kost som livet i stort, men finns det då verkligen bara En sanning? Nej verkligen inte! Skulle någon fråga 10 st personliga tränare skulle det antagligen generera 10 st olika ”sanningar” om hur ett träningsupplägg bör vara. Det samma gäller när det börjar pratas dieter och kostrådgivning.

De allra flesta som tar hjälp med sin träning eller kost är i ett läge då de vill satsa för att få resultat och vad är då den störst skillnaden mellan nutid och dåtid? Och vad blir det viktigaste i valet av rådgivare? Jag skulle säga den personliga kontakten! För all förändring mot ett nyttigare liv kommer att ge resultat i början oavsett vilken metod som används. Det är när den initiala effekten bromsar upp det riktiga arbetet börjar, med att permanent ändra sin livsstil, att hitta den rätta balansen, som det största behovet av hjälp kommer. Och det är då den rätta känslan i coachingrelationen behöver finnas.

Så var inte rädd att prova en förändring och ge inte upp om det inte kännas rätt från början det finns alltid möjlighet att få framgång och alltid en sanning för just dig!.

Leave a reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *