Oktoberutmaning

 

Har du inte hört talas om den? Oktoberutmaningen? Det är inte så konstigt eftersom det är mitt alldeles egna påhitt och en utmaning till mig själv. Jag har bestämt mig för att träna eller motionera alla dagar i oktober – 31 dagar i sträck.

Det är både en svår och enkel utmaning. Jag älskar att träna, men hatar att motionera. Dessutom har jag på något underligt sätt fått mindre tid på sistone. Oklart vart den försvunnit eller vem som tagit den, men inte är den här där jag är i alla fall.

Motionera är alltså inte min grej. Motion betyder rörelse (det fattar man ju), och jag vet att det är bra och hälsosamt och så. Jag tror att min avoga inställning till motion är att det tar mycket tid och ger liten effekt. Inte bra för otåligt folk alltså. Som sagt så älskar jag att träna, att svettas och ta i så att jag får blodsmak i munnen. Det får man inte göra varje dag 31 dagar i sträck (det är inte jag som bestämt det, det har Niklas gjort och jag tror han lärt sig det av nån eller läst det i nån tjock bok om träning) så jag får vackert finna mig i att motionera några av de kommande 31 dagarna.

Tid är ju en lustig sak. Alla får lika mycket av den (alla dygn är 24 timmar – för alla. Jag vet för jag har kollat upp det). Trots det verkar en del människor leva i tron att de minsann kan använda 30-35 timmar per dygn. Jag är en sån människa och det verkar som hopplöst att få mig att fatta att det inte är möjligt.  Lägg därtill att jag är hopplöst dålig på att planera och kass på att prioritera så kanske du förstår att det kan bli lite pyssligt ibland…  Därför denna utmaning – för att lära mig att prioritera träning (igen) Det finns andra mål med utmaning också. De tar vi i ett annat inlägg. Något inlägg på temat ”Skomakarens barn” lär det också bli…det är som oundvikligt 😉.

Leave a reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *